Hvordan håndterer jeg mit teenagebarn på rejsen?

Det er aldrig nemt at have et teenagebarn, som er definitionen af en teenager. Man hører hele tiden på “hvorfor kan jeg ikke bare blive hjemme” eller “det gider jeg ikke, jeg bliver på hotelværelset”. De evige sure ansigter, brokkerier og skænderier bliver til sidst for meget og går enten udover ens parforhold eller ens eget humør.

Giv dem en længere line end normalt og smid nej hatten ud

Det lyder simpelt og det er det faktisk også. Giv dit barn lov til mere, end de må derhjemme, de vil værdsætte det højere end man tror og turen kan vendes til at være en positiv ting.

Eksempel på at give lov til mere:

For 4 år siden rejste vi til Thailand, hvor vi skulle være i 3 uger. Min yngste datter var på det tidspunkt næsten 14 år, og hun var definitionen af en teenager. Hun gad aldrig noget og var sure på os de første mange dage, fordi hun absolut skulle med og ikke måtte blive hjemme i Danmark.

På 4. dagen blev min mand og jeg trætte af at kigge på hendes ansigt, så vi aftalte at begynde at sige ja i stedet for nej, når hun spurgte om lov til de forskellige ting.

Det første smil kom frem, da min mand, min ældste datter og jeg fik en cocktail på en restaurant efter vi havde spist aftensmad. Min yngste datter spørger så om hun må smage min drink, hvor min mand så siger “vil du ikke have din egen istedet?”, vi fik det største smil, sammen med replikken “mener du det?”.

Det kan virke skræmmende at lade sit barn få lov til sådanne nogle ting, men husk på at de er sammen med jer hele tiden, så i kan passe på dem og holde øje.

Vær med på moden

Er det de perfekte instagram billeder, det nye facebook billede eller billeder til bloggen der skal tages, så vær åben og imødekommende omkring det. Et godt billede kan betyde meget for teenageren, det kan sågar ændre hele dagen fra dårlig til god. Bemærk dog; hvis du tager uskarpe billeder i en dårlig vinkel, kan udfaldet gå i den helt modsatte retning og ende værre end før. – Det kan hjælpe hvis du selv tager initiativ, til at lære at tage billeder.

De sociale medier og andre ting, er i denne alder utrolig vigtigt for teenageren. Så for det første SKAL der være netforbindelse på hotellet – undgå de typiske konflikter fra start.

Hvis dit barn hele tiden har sin mobil i hånden, så lad dem. Det kan være der er noget galt hjemme i Danmark som de ikke vil snakke om, eller de snapper med en bestemt person, som de ikke kan lade hænge. Du kan hurtigt føle på det humør dit barn er i, når de ser en bestemt besked, om de er glade eller kede af det. Du kan forsigtigt åbne op for dit barn, ved at spørge ind til om han/hun er okay, og sige “den besked så ikke rar ud”.

Det var mine to bedste råd, som har hjulpet mig igennem en rigtig svær tid med et teenagebarn. Jeg håber du kan få gavn af det!

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk